Back

EducaCie

Beste biologen,

Wij, de EducaCie, organiseren het hele jaar door verschillende studie-gerelateerde activiteiten. Hiermee proberen wij je alle mogelijkheden binnen en buiten je studie te laten zien, opdat jij meer uit je studietijd kan halen bovenop de lessen.

Ter voorbereiding op de keuzes die je kan maken binnen de studie Biologie (vakken kiezen of een thesis of stage regelen) organiseren wij activiteiten zoals de leerstoelgroepenmarkt en de thesis/stage avond. Daarnaast hebben wij een bijlesplatform via het BijlesHuis, waar je met korting bijles kan krijgen of geven. Voor meer informatie over het BijlesHuis, klik hier. Om een beeld te krijgen van de mogelijkheden na je studie (verschillende takken van het vakgebied), organiseren wij activiteiten zoals gastcolleges gegeven door alumni en carrière-avonden.

Natuurlijk is het belangrijk om naast de studie nog een beetje te ontspannen. Daarom organiseren wij ook activiteiten zoals Het Groot Biologisch Dictee (Dikthee Lunsj) en gezellige lezingen over allerlei uiteenlopende onderwerpen.

Daarnaast stellen wij jaarlijks de Alternatieve Studiegids samen. In deze studiegids zijn de ervaringen van studenten over verschillende vakken te vinden, wat jou kan helpen met het kiezen van je major, minor en/of vrije keuze vakken. Heb jij een vak aan de WUR gevolgd en wil jij graag je steentje bij dragen door je medestudenten te infomeren over dit vak? Schrijf dan mee aan de vernieuwde Alternatieve Studiegids, iedere bijdrage is welkom.

Ook hebben wij een Thesis/Internship Guide (in het Engels). Hierin is informatie te vinden over de leerstoelgroepen waarbij je een thesis of stage kan doen, welke onderwerpen er binnen de leerstoelgroep worden behandeld, waar je hun meest up-to-date onderwerpenlijst(en) vindt en hoe je ze het beste kan benaderen. Aangezien de organisatie binnen elke leerstoelgroep anders is, kan dit heel handig zijn voor een soepel verloop van je thesiskeuze en aanmeldingsproces.

Heb jij ideeën voor handige, leerzame of leuke (studie gerelateerde) activiteiten? Of wil je graag helpen met de organisatie van de activiteiten? Neem dan contact met ons op via EducaCie.Biologica@wur.nl of vergader een keer mee! 😀

Veel wijsheid gewenst,

De EducaCie

Floortje, Daan, Iris & Teun

Agenda:

Leerstoelgroepenmarkt is net geweest
Career lecture komt eraan in periode 3
 

Course Evaluation

Na iedere periode – tijdens de lunch pauze

Stuur een e-mail om een course evaluatie aan te vragen voor een specifiek vak