Back

Huidig bestuur

Het 66ste bestuur der B.V.W. ‘Biologica’ bestaat uit:

Voorzitter:  Siem Bolluyt

Secretaris:  Jochem Mecking

Penningmeester: Pjotr Lansink

Commissaris PR: Simone Huurdeman

Commissaris Commissie: Sander Vos

Commissaris Extern: Tijn Gaertner

Commissaris Studie: Jonas Fleischer

Voorzitter

Siem Bolluyt

SECRETARIS

Jochem Mecking

Hallo,

Ik ben Jochem Mecking en ik ben tegenwoordig de Secretaris van het 66e bestuur van het prachtige B.V.W. Biologica. Misschien ken je me al van mijn verhaaltje in de niet helemaal wekelijkse weekmail. Hierin deel ik al elk detail over mijn leven. Daarom, om het verrassend te houden, heb ik mezelf het doel gesteld om in dit stukje minstens één feitje over mezelf te vertellen dat zelfs mijn vriendin niet weet. Voor nu heb ik alleen geen inspiratie, dus die komt later in het stukje wel.

De leukste commissie binnen Biologica is zonder twijfel de BIKcie. Voor alle eerstejaars een kamp neerzetten is een van de leukste dingen die ik ooit heb gedaan. Helaas ben ik alleen geen eerstejaars meer ondertussen dus ik ben maar voor de tweede beste keuze gegaan, bestuur. De functie secretaris is het leukst omdat je alles meekrijgt wat er speelt binnen de vereniging. Je ziet de mails voorbijkomen en notuleert de vergaderingen waardoor je van alles op de hoogte blijft. Wel moet ik zeggen, de uren die je zit te schuiven met Excel bestandjes zijn niet extreem interessant. Ook zit ik nog in de BEC en de Anaconditie.

Als ik nog ergens vrije tijd kan vinden in mijn week ga ik het liefst mountainbiken of spelletjes spelen met mijn huisgenoten. Sowieso is Huize Mannenliefde het meest geweldige studentenhuis in heel Wageningen waar maar liefst vier van de vijf bewoners Biologicaleden zijn. Kom zeker langs op één van onze volgende huisfeesten, die altijd legendarisch worden. Oh, en het is me gelukt een feitje te verzinnen dat mijn vriendin niet eens weet: één van de allereerste woordjes die ik als baby heb gezegd is Fuck You. Gelukkig ben ik nu voorbij die fase gegroeid en ben ik een stuk gezelliger. Dus kom gezellig een keertje langs in het hok om een praatje met mij te maken. Daar word ik alleen maar blij van.

Jochem

Penningmeester

Pjotr Lansink

Hoi allemaal! 

Ik ben Pjotr en ik mag mij de nieuwe penningmeester van het 66ste bestuur noemen. Dit houdt in dat ik de geldzaken van de vereniging regel. Ik zorg dat er genoeg geld is voor al die leuke biologische activiteiten en ben achter de schermen keihard aan het boekhouden. Voordat ik het bestuur in ging heb ik uiteraard zoals bijna ieder bestuurslid de BIKcie gedaan. Ik ben verder niet heel actief bij commissies maar ik zit wel in de BEC waar we een geweldige vakantie naar Tsjechië aan het organiseren zijn. 

Ik zit nu in mijn 2e jaar en heb major D gekozen. Ik ben van plan na mijn bestuursjaar naar Gotenburg te gaan om daar ecologie vakken te volgen. Als ik niet bezig ben met Biologica of studie ben ik in mijn huis te vinden. Ik woon hier samen met de secretaris en is het dus moeilijk om thuis Biologica een beetje los te laten. Verder vind ik nog tijd om achter mijn computerspelletjes te spelen zoals Planet Zoo, Counter-strike, en natuurlijk het beste spel ooit: Kerbal space program. Dus als je ooit nog wilt leren hoe je mensen op de maan kan zetten kan je mij altijd aanspreken. 

Pjort

Commissaris PR

Simone Huurdeman

Hoi allemaal!
 
Ik ben Simone Huurdeman en ik ben de commissaris PR van het 66ste bestuur. Jullie hebben mijn promotie-berichten waarschijnlijk al langs zien komen in de Whatsapp-groep. Behalve jullie vol-spammen met allerlei leuke activiteiten, houd ik ook de Instagram bij en ben ik onder andere te vinden op alle opendagen en andere voorlichtingsmomenten waarop ik de studievereniging vertegenwoordig.
 
Zelf ben ik tweedejaars bioloog (ik heb net specialisatie B gekozen) en ik ben best wel actief bij commissies. Naast Biologica zit ik ook bij een musicalvereniging en geniet ik van mijn wekelijkse salsa- en zumbalessen. Ik word chagrijnig als ik te veel stil heb gezeten en ben dan ook heel goed in het volplannen van mijn dagen met verenigingszaken of creatieve projectjes (zoals schilderen of naaien). Daarnaast heb ik ook echt mijn dagelijkse portie zuurstof nodig en probeer ik zoveel mogelijk te genieten van het lente-zonnetje.
 
Heb je vragen of behoefte aan gezelligheid of een luisterend oor? Zoek me vooral op in het hok of bij activiteiten of stuur me een mail! Leuke ideeën en promo-berichten zijn uiteraard ook altijd welkom!
 
Groetjes en een dikke knuffel van jullie commissaris PR,
 
Simone

Commissaris Commissies

Sander Vos

Hallo, 

Mijn naam is Sander Vos en ik ben de ComCommer van de vereniging, oftewel de Commissaris Commissies. Met deze functie zorg ik ervoor dat er genoeg activiteiten zijn voor jullie om van te genieten. Ook houd ik me bezig met, verassing, alles wat met commissies te maken heeft. 

Naast chillen in het hok en mails beantwoorden doe ik ook nog een studie waarvan ik nu in het tweede jaar zit. Ik ben nu net begonnen met de ecologie specialisatie en ben dan wellicht de enige ecoloog die zijn wandelschoenen mee de kroeg in neemt in plaats van naar buiten. Ook houd ik ervan om te wielrennen in de omgeving en vind ik het leuk om hiermee alle straatjes in de buurt aan te tikken. Daarnaast zit ik nog thuisthuis bij een vereniging waar ik slagwerk speel, ook wel trommelen. 

Als ComCommer zit ik zelf natuurlijk ook in allemaal commissies!! Ik zit namelijk in de BAC, OuderdagCie en de GalaCie. Voor de rest ga ik vaak naar feestjes en kan je me elke week wel een keer in De Bunker, Woeste of Annies vinden waar ik sta te swingen op meezingnummertjes. 

Voor als je nog vragen hebt kun je terecht bij alle andere bestuursleden die dit allemaal prachtig aanbieden in de laatste paragraaf van hun stukje. Als je echt héél nodig iets van mij wilt weten kan dat ook, en ja je mag de koffiepas dan lenen. 

Groetjes van de ComCommer, 

Sander 

Commissaris Extern

Tijn Gaertner

Lieve lezer,

Ik ben Tijn en ik ben de Commissaris Extern van Biologica. Als Commissaris Extern ben ik verantwoordelijk voor de communicatie met alle externe partijen, en het regelen van nieuwe samenwerkingen en sponsoren. Zo zorg ik ervoor dat er geld is om leuke activiteiten van te organiseren of dat onze leden korting kunnen krijgen op bepaalde producten.

Ik zit op dit moment in het tweede jaar van mijn studie en ben van plan later dit jaar major A te kiezen, ook wel bekend als ”de coolste major” en ben van plan hierna een master in Bioinformatica te doen, maar dat duurt gelukkig nog héél lang. Gelukkig heb ik ook nog dingen buiten bestuur en uni. Zo verzamel ik al jaren fossielen, vindt ik het leuk om dieren op te zetten, speel ik graag een potje schaak of lees ik een boek.

Verder kun je bij mij terecht voor al je dino gerelateerde vragen, of als je een potje wilt schaken (neem wel een schaakset mee want die hebben we in het hok NOG niet).

P.S. zoals je hierboven wel gelezen zult hebben zit de Comcommer (SANDER) in ”allemaal” commissies, echter doe ik zelf veel meer voor de commissies dan de Comcommer. Zo zit ik in de FermentaCie, IntrodukCie, PromoCie, Missing Link en de BOA.

Commissaris Studie

Jonas Fleischer

Beste bioloogjes,
 
Mijn naam is Jonas Fleischer en ik ben er trots op dat ik mezelf alweer de commissaris studie van het 66e bestuur mag noemen. Mijn functie houdt vooral in dat ik in contact sta met zowel de studenten als het opleidingsteam. Ik ben als het ware de brug tussen de twee als een soort van avatar Aang. Daarnaast sta ik ook in contact met andere commissarissen studie in Wageningen en de rest van Nederland om ervaring en ideeën op te doen van anderen.
 
Ik zit nu in mijn 4e jaar van de bachelor en als het goed is heb ik alles afgerond in juni. Daarna laat ik Wageningen eindelijk achter me en ga ik naar Nijmegen op zoek naar een nieuw avontuur. Abolsuut geen haat naar Wageningen, maar na 4 jaar heb je alles hier echt wel gezien. In Nijmegen zal ik beginnen aan de master biomedische wetenschappen en hopelijk in de toekomst iets van consultancy doen. 
 
In mijn vrije tijd vind ik het leuk om lekker raket auto voetbal te spelen op mijn PlayStation als een klein kind. Daarnaast speel ik ook weleens Fortnite samen met Siem omdat hij ook gewoon een kleuter is in een volwassen lichaam. Mijn volwassen hobby’s zijn vooral bakken en vervolgens de gebakken calorieën te verbranden in de sportschool samen met onze voorzitter. De kracht van Siem en Drum and Bass geven mij hier de energie om keihard schijven door het dak heen te gooien. 
 

Ik hoop dat ik mezelf op deze manier goed heb kunnen voorstellen. Ik ben er altijd voor jullie, de studenten, dus benader me gerust als je zit met iets dat studie gerelateerd is. Leuke of belangrijke ideeën zijn natuurlijk ook altijd welkom.

Ik heb hartstikke veel zin in dit jaar en ik hoop jullie ook!!
 
Groetjes van jullie StuCom,

Jonas