Back

Programme and Course Evaluation

Aan het einde van elke periode krijgen alle studenten een digitale vakkenenquête, de Programme and Course Evaluation(PaCE), in hun mailbox met vragen over het lesmateriaal, de docenten en het tentamen. De resultaten hiervan worden tijdens de vergaderingen van de opleidingscommissie (OpCie) besproken en bij slechte resultaten wordt er samen met de coördinator geëvalueerd en gezocht naar een oplossing. Het invullen van deze enquête is daarom zeer belangrijk voor het verbeteren van de educatie binnen de BSc en MSc Biologie.

De PaCE-resultaten van deze vakevaluaties zijn ook via verschillende manieren te zien voor studenten. De resultaten zijn te vinden na het inloggen op MyPortal bij ‘Programme’ en dan door met de muis op het vak te staan en op het kopje ‘Course Evaluation Report’ te klikken.

De resultaten van alle vakken zijn ook te vinden op de website https://ssc.wur.nl/Studiegids. Onder ‘vakken’ kun je per periode, per bachelor of master en per leerstoelgroep zoeken. Na het selecteren van het vak staat bovenaan de pagina onder de vakcode met vaknaam het kopje ‘Vakevaluatie rapport’. Als je daar op klikt kom je op een pagina waar je moet inloggen met je WUR gebruikersnaam en wachtwoord en dan kom je bij de resultaten van de evaluatie van dat vak.

Binnen de resultaten van de vakevaluatie kun je het aantal studenten zien die het vak de vorige keer gevolgd heeft, de hoeveelheid die de enquête heeft ingevuld en het slagingspercentage. Ook zie je het percentage studenten die een vraag beantwoord hebben met positief, neutraal of negatief. Hierachter staat een cijfer van een schaal van 1 tot 5 (1=heel slecht, 5=heel goed) met hoe goed de resultaten zijn van die vraag.

De resultaten van deze enquête worden erg serieus genomen en helpen het vak en de opleiding te verbeteren. Vul dus aan het einde van elke periode je vakevaluatie in!